Για τις ανάγκες των πολλών!

DSC00445

Με θερμή υποδοχή της Ελένης Σωτηρίου, υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση του ευρωψηφοδελτίου, ξεκίνησε η ολομέλεια της Τοπικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου τη Δευτέρα 4 Μαΐου, με θέμα τις ευρωεκλογές.

Με τη σειρά της η Ελένη Σωτηρίου ευχαρίστησε για το κάλεσμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, που συμμετέχω σε συνέλευση Τοπικής Επιτροπής με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, και για εμένα είναι ιδιαίτερα σημαντικό που ξεκινώ από εδώ, από το Περιστέρι, την πόλη των εργαζομένων, την πόλη της Αριστεράς. Είναι επίσης σημαντικό γιατί εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει όχι απλά ως άθροισμα των συνιστωσών του, αλλά ως ένα πραγματικό ενωτικό και ελπιδοφόρο εγχείρημα που έχει δεσμούς με την κοινωνία. Έτσι θα δώσουμε τη μάχη των εκλογών, ενωμένα και με τις καλύτερες προϋποθέσεις.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση και στην επικαιρότητα με βάση τα σκάνδαλα: «Προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρύψουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο: ότι συνεχίζουν οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια κόμματα, την ίδια ακριβώς πολιτική. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ότι μεγαλώνουν την απόσταση ανάμεσα στους δύο κόσμους: τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τα λαμόγια, τους τραπεζίτες από τη μια, με τον κόσμο της δουλειάς, τη γενιά των 400 και 700 ευρώ, τις γυναίκες, τους μετανάστες από την άλλη. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ότι δεν αισθάνονται υπεύθυνοι για όσα τραβάει ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία μας.

… Είναι φανερό πλέον ότι έχουμε να κάνουμε με τη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων. Μια κυβέρνηση που, όσο πιο γρήγορα αποσυρθεί, τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Αλλά είναι εξίσου φανερό ότι δίπλα σε αυτή τη κυβέρνηση έχουμε και τη χειρότερη αξιωματική αντιπολίτευση. Σε τι λοιπόν μας καλεί το ΠΑΣΟΚ; Σε μια ακόμα εναλλαγή μεταξύ τους στην εξουσία, και μάλιστα χωρίς να μπαίνει έστω και για τα μάτια του κόσμου στον κόπο να μιλάει για μια άλλη πολιτική;

… Στις εκλογές που έρχονται χρειάζεται να βγει δυναμωμένη η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ενωτική και ριζοσπαστική Αριστερά καλεί όλο τον κόσμο, όλους τους εργαζόμενους, όλη τη νεολαία, να ενεργοποιηθούμε και να δράσουμε όλοι μαζί. Στόχος είναι να τους αποσύρουμε και να τους παραιτήσουμε, όλους αυτούς τους πολιτικούς και όλες αυτές τις πολιτικές που στην πραγματικότητα θέλουν να φορτώσουν στην πλάτη μας τη δική τους κρίση. Αυτό δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί. Θα πασχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, θα δώσουμε μικρές και μεγάλες μάχες μέσω και έξω από τη Βουλή, μέσα και έξω από το Ευρωκοινοβούλιο. Θέλουμε να αλλάξουμε -και πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε- το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.»

Η συζήτηση που ακολούθησε είχε στόχο την προετοιμασία για τη μάχη των εκλογών, τη διάταξη των εκλογικών κέντρων, τις εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και συνοικίες, ενώ αποφασίστηκε επίσης να γίνουν 5 ανοιχτές συγκεντρώσεις σε ισάριθμες περιοχές του Περιστερίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: